Kleur, design & interieur

Een schilderij voor op een lichte wand...

vraagt om enkele primaire kleuren uitlopend in de lichte kleur van de wand en/of variant(en) uit dezelfde kleurstaal met dezelfde kleurtoon (Ton-sur-ton).

 

interieuradvies-kleuren-in-schilderij

 

Een schilderij voor op een donkere wand ...

vraagt om relatief meer lichte zachte kleuren, waarbij de kleuren van de wand (en/of varianten uit dezelfde kleurenstaal met dezelfde kleurtoon (Ton-sur-ton)) terugkomen in het schilderij.

 

schilderij-op-donkere-wand

 

actuele lijst beschikbare schilderijen op www.ariekoning.nl

professioneel-abstract-kunstschilder-holland 

Méér info over opdrachten


Facebook https://www.facebook.com/ArieKoning.kunstschilder.schilderijen

België: www.grote-abstracte-bloemenschilderijen.be

Duitsland: www.abstrakte-malereien-mit-blumen.de

 


Kleurentips

Kleuren en hun ruimtelijk effect

Door gebruik te maken van kleuren en patronen kan je het ruimtegevoel van een (woon)ruimte sterk beïnvloeden.

Woonkamer groter doen lijken

Om een kleine woonkamer groot aan te laten voelen, maak je best gebruik van lichte kleurtinten. Schilder het plafond en de muren in dezelfde kleur om een ruimer gevoel te verkrijgen of geef het plafond een kleur dat net iets lichter is. Met een repetitie van kleurrijke schilderijen, fotokaders en andere decoratie kan je meer diepte en sfeer creëren.

Woonkamer lager doen lijken

Bevindt je leefruimte zich in b.v. een herenhuis, kan het zijn dat het er vrij ongezellig aanvoelt door de hoge plafonds. Dit kan je verhelpen door het plafond in een donkere kleur te schilderen wat ervoor zorgt dat de kamer meteen een stuk kleiner lijkt. Als je omlijstingen hebt, schilder je deze ook in hetzelfde kleur als het plafond. Je kan hoge wanden ook breken door horizontale kleurvlakken aan te brengen of door lambriseringen. Naast kleur kan je ook gebruikmaken van hanglampen en staande lampen om een intiemere sfeer te brengen in grote woonkamers met hoge wanden.

Lage woonkamer hoger doen lijken

Door het plafond een lichtere kleur te geven dan de wanden zal je ruimte hoger lijken. Gebruik bij voorkeur ingebouwde verlichting en koop staanlampen die het plafond uitlichten. Deze kan je gerust op de grond plaatsen zodat de afstand tussen de verlichtingsarmatuur en het plafond nog groter is.

Accentwanden

Als je bepaalde wanden wil accentueren of de ruimte naar je toe wil trekken, kan je gebruik maken van accentkleuren. Belangrijk hierbij is dat je durft experimenteren met kleuren en patronen. Ben je na enkele jaren je accentmuur beu, is het gemakkelijk overschilderbaar. Het creëren van een accentwand is ideaal om snel je woonkamer te vernieuwen.

Tips voor een witte woonkamer

Wit is het meest gebruikte kleur in de living. Het is een neutrale kleur die er voor zorgt dat de woonkamer ruim oogt en nooit oubollig zal aanvoelen. Wit is ook een kleur dat goed past bij alle soorten meubilair ongeacht het materiaal. Het is belangrijk persoonlijkheid te creëren aan de hand van opvallende meubels of decoratie, zoals een schilderij met mooie warme kleuren en tinten. Een eventuele accentwand kan eveneens de ruimte breken. Naargelang de locatie en oppervlakte van die wand kan dat je leefruimte zo een totaal andere uitstraling geven.

Kleur-nuances in een  interieur

Ton-Sur-Ton tinten zijn kleuren met dezelfde kleurtoon en een andere hoeveelheid wit. Deze kleurcombinatie is ideaal om subtiele nuances te leggen in je interieur. Toon-op-toon tinten kan je in de winkel terugvinden door gebruik te maken van de kleurenstalen. Hierop staat steeds één basiskleur met verschillende gradaties wit. Ook in een witte inrichting kan je het toon-op-toon principe toepassen. Door het plafond en de muren andere wittinten te geven zal de ruimte een pak aangenamer aanvoelen.

Oppervlakte van de accentmuur

Voor een kleine accentwand kies je best pure en opvallende kleuren. Hoe groter het oppervlak van je accentwand, hoe lichter het kleur mag zijn. Wanneer je een grote accentmuur hebt, kan je ook gebruikmaken van kleuren die minder zuiver zijn. Dit zijn kleurtinen die meer grijs bevatten of een combinatie van verschillende kleurtinten bevatten. Door te spelen met kleuren kan je ervoor zorgen dat een klein oppervlak evenveel indruk zal maken als een grote accentwand in een lichte kleurtint. Omgekeerd zullen de zachte kleurtinten er ook voor zorgen dat je muur niet schreeuwt om aandacht.

Glansgraad

Glanzende kleuren zijn drukker dan matte kleuren. Op grote oppervlakken vermijd je beter glanzende verf. Een hoge glansgraad laat je interieur er frisser uitzien, een matte kleur zal zorgen voor een intiemere sfeer. Geraak je er niet uit kies dan voor de gulden middenweg in satijnglans.

Aardetinten in de woonkamer

Wanneer je gebruikmaakt van aardetinten zoals terracota, zand-kleuren, warme grijstinten en lindegroen creëer je een rustigevend zuiders gevoel in de woonkamer. Antieke & neutrale meubels gaan ook heel goed met aardetinten.

Pasteltinten in de woonkamer

Pasteltinten geven de woonkamer een elegante en zomerse sfeer. Je kunt kleuren gebruiken zoals zandkleurig beige, lindegroen en lichtgrijs. Pastelkleurige wanden trekken meestal weinig aandacht en gaan de focus leggen op het interieur van de kamer . Dit effect kan je versterken door ervoor te zorgen dat de meubels, woonaccessoires en stoffen sterk contrasteren ten opzichte van elkaar.

Contrasterende kleuren combineren

De kleuren die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel zijn complementaire kleuren. Door gebruik te maken van deze contrasterende kleurencombinaties worden beide kleuren door elkaar versterkt. Dit zorgt voor een levendig interieur dat kracht uitstraalt. De meest voorkomende combinaties zijn groen-roos, geel-blauw, blauw-rood en paars-oranje. Professioneel kunstschilder Arie Koning speelt hierop in met het maken van schilderijen 'in opdracht'. Hierbij bepaalt u zelf de maten en de belangrijkste kleuren in het schilderij. In zijn atelier heeft u de mogelijkheid om aanvullende wensen aan te geven tijdens het 'wordingsproces' van het schilderij. U neemt het schilderij pas af als u 100% tevreden bent!

Kleurrijk schilderij als decoratie

Kunstschilder Arie Koning schildert abstracte bloemenchilderijen, vaak in wat grotere afmetingen. Klantgerichte kunst maken gaat bij hem niet ten koste van zijn kunstenaarsschap en zijn moderne schilderkunst met een geheel eigen stijl.

Bovenstaande teksten ontleend aan de informatie op de website van interieurdesigner.nl.

Atelier Arie Koning:

Luttik Oudorp 79 Alkmaar (centrum) Nederland

(0031)72-5113018

Bel me voor een afspraak: 06-10770671

Nieuwsbrief ontvangen? Mail naar info@ariekoning.nl   het woord 'Nieuwsbrief'

 

Ton-Schulten-Ootmarsum-&-ArieKoning

Colorist Ton Schulten lovend over de schilderijen van Arie Koning