Abstracte schilderkunst...

abtracte-schilderij-schilderkunst

De kleurrijke schilderijen van kunstschilder Arie Koning vallen qua kunststroming onder ‘hedendaagse schilderkunst’ , ‘moderne kunst en als we het iets breder trekken onder de z.g. ‘abstracte schilderkunst’. Hieronder wat meer informatie hierover (bron: Wikipedia): 

 Abstracte kunst is een richting binnen de moderne kunst waarin niet wordt geprobeerd om objecten uit de natuurlijke wereld weer te geven. Er worden geen zaken uit de reële wereld afgebeeld, maar er worden met vormen en kleuren, ritmes en contrasten onderliggende principes zichtbaar gemaakt. Vormen en kleuren verwijzen niet naar iets anders door het detailgetrouw af te beelden maar drukken iets uit door hun intensiteit en contrast. Abstractie komt van het Latijnse woord ‘abstráhere’, weglaten.

Abstracte schilder kunst ontstond in het begin van de 20e eeuw. Deze eeuw kan worden gezien als een periode waar afscheid genomen werd van de traditionele, realistische schilderkunst en waarin het zich steeds meer richting abstractie ontwikkelde. 

hedendaagse-abstracte-kunst

abstracte-hedendaagse-schilder-kunst

kleurrijke-abstracte-schilderijen